Wavosaur home Wavosaur
Wavosaur free audio editor support forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

SoniqWare plugins crash

 
Post new topic   Reply to topic    Wavosaur Forum Index -> VST plugins talk
 
Author Message
AllNight



Joined: 07 Jul 2014
Posts: 9

PostPosted: Mon Jul 07, 2014 10:50 am    Post subject: SoniqWare plugins crash Reply with quote

Wavosaur crashes when using SoniqWare plugins. They load and apply OK, but when bringing up the plugins' UI using "View," they are very unstable and will eventually crash Wavosaur and ntdll.dll when trying to manipulate the controls.

It looks like there are some strange drawing issues with the plugins.

I have verified that the plugins' UI work without crashing in Audacity 2.0.4, and also in VSTHost 1.53, on the same computer.

WinXP SP3, 32-bit version of Wavosaur and plugins.

AppName: wavosaur.exe
AppVer: 1.1.0.0
ModName: ntdll.dll
ModVer: 5.1.2600.6055
Offset: 00010717

(Offset changes with each crash but everything else is the same.)

Have tried SG-1 and PE-1 so far.
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Mon Jul 07, 2014 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

Hello, thank you for the report

i have downloaded the trial version of PE-1 & SG-1
i can't reproduce the crash on Windows Vista : it works well.

i'll test with Win XP
Back to top
View user's profile Send private message
AllNight



Joined: 07 Jul 2014
Posts: 9

PostPosted: Tue Jul 08, 2014 3:24 am    Post subject: Thanks! Reply with quote

Wow, thanks for the fast reply!

Ugh. Us ridiculous XP users who refuse to upgrade. :)

If you cannot reproduce the crash on XP, it could be video driver related. I am using quite an old DAW for a variety of reasons. Razz

Anyways, please don't make any kind of big effort on this, as there is a workaround, which is to use VSTHost for real time manipulation of controls, then saving the settings, then loading it into Wavosaur, and then finally loading the saved plugin settings. It appears the crash only happens in Wavosaur when touching the controls of the plugins' GUIs which affect the graph displays. Applying the Soniqware plugins in Wavosaur works fine.
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Wed Jul 09, 2014 12:04 am    Post subject: Reply with quote

i've just tested with Win XP and can't reproduce the problem too!
only tested the SG-1
Back to top
View user's profile Send private message
AllNight



Joined: 07 Jul 2014
Posts: 9

PostPosted: Wed Jul 09, 2014 7:08 am    Post subject: Reply with quote

Ugh! Confused

Thanks very much for spending time on it. :)
Back to top
View user's profile Send private message
AllNight



Joined: 07 Jul 2014
Posts: 9

PostPosted: Thu Jul 24, 2014 6:05 am    Post subject: Reply with quote

This is probably just me again, but I also experience Wavosaur crashes and instability when using some Sonnox Oxford plugins, like SuprEsser and DeNoiser.

I know these plugins use Microsoft Visual C++ 2008 Runtime library, I wonder if it has anything to do with that.

In this case, the plugin window will freeze after using it for a bit, then Wavosaur will crash when hitting the Suppr button on the plugin.

Everything runs fine without these issues in other programs (tried Audacity, Reaper, and VSTHost).

Would be nice if I could get it stable in Wavosaur!

Again running XP SP3.
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Fri Jul 25, 2014 11:45 am    Post subject: Reply with quote

The SoniqWare plugins come with two runtime dll, i tested with & without, it works ok.

i tested on four different computers, with XP SP3, XP SP2, Vista & Windows 7, i can't reproduce the problem


about the Sonnox, it's going to be difficult, we can't even test their demo, it needs iLok !
Back to top
View user's profile Send private message
AllNight



Joined: 07 Jul 2014
Posts: 9

PostPosted: Sat Jul 26, 2014 10:51 am    Post subject: Reply with quote

I have to wonder if isn't the iLok that is causing problems in both cases.

I hate the thing, it wouldn't be the first time it's caused problems. I should uninstall it and stop using plugins that require it.

Thanks again for spending time on it!
Back to top
View user's profile Send private message
eight



Joined: 19 Aug 2014
Posts: 1

PostPosted: Tue Aug 19, 2014 7:51 am    Post subject: Reply with quote

works for me
Back to top
View user's profile Send private message
sujit001



Joined: 11 Dec 2014
Posts: 2
Location: Bangladesh

PostPosted: Thu Dec 11, 2014 5:38 pm    Post subject: best reverb plugins Reply with quote

works for me too
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Wavosaur Forum Index -> VST plugins talk All times are GMT
Page 1 of 1

 
Other topics :

DirectX Plugins (07-Nov-2007)
VST plugins forum (02-Jul-2007)
VST scan plugins (27-Aug-2010)
Audioconfig crashes (14-Feb-2008)




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group