Wavosaur home Wavosaur
Wavosaur free audio editor support forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Fatal error when opening ogg file

 
Post new topic   Reply to topic    Wavosaur Forum Index -> Bug Report
 
Author Message
galova



Joined: 30 Sep 2008
Posts: 14

PostPosted: Tue Sep 30, 2008 1:32 pm    Post subject: Fatal error when opening ogg file Reply with quote

I see a fatal access violation error when trying to open ogg file.
I got vorbis.dll in right dir, but it still crashes application both with or without it. As far as i see it must be a serious bug within program itself
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Tue Sep 30, 2008 7:45 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,
Can you send us the file that cause the crash ?
Thanks!

Or maybe it happens with all ogg files ?
Back to top
View user's profile Send private message
galova



Joined: 30 Sep 2008
Posts: 14

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 6:29 am    Post subject: Reply with quote

yes. it crashes opening ANY ogg file from any location
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 9:50 am    Post subject: Reply with quote

Do you use the vorbis.dll file from this site or another vorbis.dll file ?
Back to top
View user's profile Send private message
galova



Joined: 30 Sep 2008
Posts: 14

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 12:14 pm    Post subject: Reply with quote

As I told above wavosaur fails to open ogg with fatal error even if there is NO vorbis.dll with it at all. As I know it must show a massage telling me that I need such a file to open ogg files if there isn't any. However, BEFORE I see any messages I get an access violation notification/

Sad

Now afrer a few shaman actions I made it to work properly with your vorbis.dll but it still crashes when I remove it. No messages about needed files or anything but access violation.

It seems to work properly only when I put exact file from that website link you got. No other vorbis.dll including official one from xiphophorus doesn't work and causes a crash.


Last edited by galova on Wed Oct 01, 2008 12:43 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
galova



Joined: 30 Sep 2008
Posts: 14

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 12:42 pm    Post subject: Reply with quote

is it ment to work that way or not?
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
is it ment to work that way or not?


No it should work with all vorbis.dll file.
We will try to fix that problem of course.

But more important to fix are the crashes,
crash should not happens when the file is missing, i can't reproduce this bug, you should have this message:


EDIT: I downloaded another vorbis.dll files and experimented some crashes too (but not with all files).
When there is no vorbis.dll there is no crash.

Since we fix that problem you can use the working vorbis.dll (let the file next to the Wavosaur executable) and nothing prevents you from using other vorbis.dll for other program until we make the ogg support more "universal"
Back to top
View user's profile Send private message
galova



Joined: 30 Sep 2008
Posts: 14

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

I see. Should I send you anything like hardware info or something like that?
Back to top
View user's profile Send private message
galova



Joined: 30 Sep 2008
Posts: 14

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 5:58 pm    Post subject: Reply with quote

galova wrote:
I see. Should I send you anything like hardware info or something like that?


I got CeleronD based pc

I tryed Wavosaur on another computer (amd) and it works fine (shows a message when vorbis.dll not found and so on).
Back to top
View user's profile Send private message
galova



Joined: 30 Sep 2008
Posts: 14

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 5:58 pm    Post subject: Reply with quote

here is the site where I get dll's mostly
Back to top
View user's profile Send private message
galova



Joined: 30 Sep 2008
Posts: 14

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

I see. Should I send you anything like hardware info or something like that?

I got CeleronD based pc

I tryed Wavosaur on another computer (amd) and it works fine (shows a message when vorbis.dll not found and so on).
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

If you still have crash when there is no file (either in Wavosaur folder or system folder) we'll be interested to know your configuration.

The crash with some vorbis.dll files have been reproduced so we can work on it. But i can't reproduce the problem when no dll is present.
Back to top
View user's profile Send private message
galova



Joined: 30 Sep 2008
Posts: 14

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

galova wrote:
here is the site where I get dll's mostly

http://www.rarewares.org/ogg-libraries.php
Back to top
View user's profile Send private message
galova



Joined: 30 Sep 2008
Posts: 14

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

that would be great
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Wavosaur Forum Index -> Bug Report All times are GMT
Page 1 of 1

 
Other topics :





Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group