Wavosaur home Wavosaur
Wavosaur free audio editor support forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

serious problem with Wavosaur( CPU load and flickering GUI)
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Wavosaur Forum Index -> Bug Report
 
Author Message
musicus



Joined: 26 Dec 2007
Posts: 12

PostPosted: Thu Jun 26, 2008 4:04 am    Post subject: Reply with quote

**
Hi, I've tested numerous things in the past (RME ASIO driver, MME onboard driver... 16 bit desktop, buffer size, different display drivers...) no effect. But I will do a systematic test again tomorrow to exclude a simple error. I will post the result here.

**
regarding windowssize: the bigger the window is, the bigger is the cpu load, but the problem is still there if I have a really really small window.

**
regarding the debug" version:
I would love to help you guys with debugging!
Back to top
View user's profile Send private message
Wavosaur Main Developer
Site Admin


Joined: 30 Sep 2006
Posts: 507
Location: France

PostPosted: Thu Jun 26, 2008 10:18 am    Post subject: Reply with quote

Good!

I wait your test result. We are analysing a debug strategy. I have a little idea where this problem comes from, but it's not a simple bug.

Just for info, where do you come from?
_________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wavosaur Main Developer
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://www.wavosaur.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
musicus



Joined: 26 Dec 2007
Posts: 12

PostPosted: Sat Jun 28, 2008 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

so, I've tested numberous things (different driver, resolution and so on) it's the same behaviour I described earlier.

Quote:
Quote:
If you reduce the wavosaur window size, do you decrease the CPU load?


yep, at fullscreen (one monitor) I get about 50% cpu load (looked up the task manager) and in a small window much less, although the flickering problem is the same.



Quote:
Just for info, where do you come from?

I'm from germany



Quote:
We are analysing a debug strategy


great, I've you need me to test something or if you need more info feel free to ask!
Back to top
View user's profile Send private message
Wavosaur Main Developer
Site Admin


Joined: 30 Sep 2006
Posts: 507
Location: France

PostPosted: Sat Jun 28, 2008 1:55 pm    Post subject: Reply with quote

Good luck for Euro final. Germany-Spain is a good final. Perhaps you don't like football, so forget this sentence.

Rex you prefered Russia-Turkey, no?? Very Happy


For our wavosaur point:

I'm working personally on this point. Just after the next release diffusion, we will analyse how to launch debug with "premium user" (volunteer).
_________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wavosaur Main Developer
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://www.wavosaur.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 797

PostPosted: Sat Jun 28, 2008 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

yes we gonna launch a beta testing call, i'll post a sticky thread about that after the next release.
Que Vivaaaa Espa˝a
Back to top
View user's profile Send private message
musicus



Joined: 26 Dec 2007
Posts: 12

PostPosted: Mon Jun 30, 2008 3:07 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
yes we gonna launch a beta testing call, i'll post a sticky thread about that after the next release.


great!


yes, It was a good finial! Unfortunately germany lost.. but from a 'sportsmanlike' point of view (..and that's my point of view Wink) I've to say that spain deserve the win, they were a bit better then germany. Cool
Back to top
View user's profile Send private message
galmok



Joined: 11 Aug 2008
Posts: 5

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

I have just found Wavesaur and thought I wanted to report that I have noticed this problem as well. I am pretty sure it is due to the cursor updating constantly, even when the sample isn't playing (which is the problem). Due to the cpu lowering its clock to 600 MHz when idle (or near idle), the cpu usage used by Wavesaur does seem to be about 50%, sometimes triggering the cpu to full speed (2GHz). This has the side effect of causing the fan on the cpu to run most of the time.

Stopping the cursor update when the sample isn't playing could solve it.
Back to top
View user's profile Send private message
musicus



Joined: 26 Dec 2007
Posts: 12

PostPosted: Wed Aug 27, 2008 3:40 am    Post subject: Reply with quote

wow! thank you so much... I just tested the new version, the problem is almost gone! bigrin

just reporting: I can still provoke the problem if I hold the mouse button (induce cpu load, and flickering).
Back to top
View user's profile Send private message
Wavosaur Main Developer
Site Admin


Joined: 30 Sep 2006
Posts: 507
Location: France

PostPosted: Sat Aug 30, 2008 11:08 am    Post subject: Reply with quote

We worked hard on the GUI and CPU usage. We are still working on these points.
_________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wavosaur Main Developer
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://www.wavosaur.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Wavosaur Forum Index -> Bug Report All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Other topics :





Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group