Wavosaur home Wavosaur
Wavosaur free audio editor support forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Unable to load file error

 
Post new topic   Reply to topic    Wavosaur Forum Index -> General
 
Author Message
NN2



Joined: 04 Jan 2009
Posts: 5

PostPosted: Sun Jan 04, 2009 10:25 pm    Post subject: Unable to load file error Reply with quote

Ez, I have a wav file which plays in Windows Media player but Wavosaur says no! Confused Why could this be?
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Mon Jan 05, 2009 12:06 am    Post subject: Reply with quote

hello,

what is the format of the file ? some formats are not supported yet (wma for example)
Back to top
View user's profile Send private message
NN2



Joined: 04 Jan 2009
Posts: 5

PostPosted: Mon Jan 05, 2009 9:14 am    Post subject: Reply with quote

HI Rex,

The file is a .wav extension but file properties report MPEG Layer-3, otherwise all looks normal.
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Mon Jan 05, 2009 7:05 pm    Post subject: Reply with quote

we know this problem, mp3 encoded wav give an error, until you rename thefile to .mp3 (with .mp3 extension it can be loaded)
Back to top
View user's profile Send private message
NN2



Joined: 04 Jan 2009
Posts: 5

PostPosted: Tue Jan 06, 2009 11:49 am    Post subject: Reply with quote

ah... renamed to mp3, opened and saved to wav! Very Happy

all gravy!..... Okayyyyyy

cheers.
Back to top
View user's profile Send private message
R.A.W.



Joined: 16 Mar 2007
Posts: 72
Location: hamburg | de

PostPosted: Tue Jan 13, 2009 8:50 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Wavosaur team and a happy new year from me (first time in 2009 I check the forum Wink)!!!


I was just about to make a request about this.. could you please change the behaviour on this? Also the batch processor just reports the "wrong format".

When a file got the wrong extension, isn't it possible to identify the format in the file-header, or do I miss something here? Great would be something that IrfanView does with graphic files, e.g. when I open a .bmp that has an .jpg extension it tells me about it and offers to correct the extension.
_________________
ThinkPad T500,Core 2 Duo T9600 (2x2,8GHz)/3GB RAM/Radeon HD3650/FireWire 410/WinXP SP3 32bit
AMD Phenom II X4 3.2GHz/4GB RAM/GeForce GTX460/ESI U24 XL/Win7 x64
Ableton Live 8/energyXT2/APC40/MPKmini/LaunchPad/TriggerFinger
http://www.bitmud.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Tue Jan 13, 2009 9:14 pm    Post subject: Reply with quote

thanks R.A.W and happy new year

those .wav have the good extension, but they are mp3 compressed.
we should have a look at that and handle all those weird files.
Back to top
View user's profile Send private message
R.A.W.



Joined: 16 Mar 2007
Posts: 72
Location: hamburg | de

PostPosted: Tue Jan 13, 2009 11:05 pm    Post subject: Reply with quote

well, it's not that weird actually... there are some sample-websites out there (no commercial though) which link to audio files with wav extension which are mp3s.

you can just reproduce the issue by simply renaming a .mp3 to .wav.. it would be great if you could just ignore the wrong extension, so thanks in advance for your efforts! :)
_________________
ThinkPad T500,Core 2 Duo T9600 (2x2,8GHz)/3GB RAM/Radeon HD3650/FireWire 410/WinXP SP3 32bit
AMD Phenom II X4 3.2GHz/4GB RAM/GeForce GTX460/ESI U24 XL/Win7 x64
Ableton Live 8/energyXT2/APC40/MPKmini/LaunchPad/TriggerFinger
http://www.bitmud.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
toyoto



Joined: 21 May 2014
Posts: 3
Location: France

PostPosted: Wed May 21, 2014 3:55 pm    Post subject: Reply with quote

Hello everybody !

Importing wavosaur 1.1.0.0 .wav files in some softwares (soundplant v.41j public beta) cause trouble, because of wav header. Any idea how to solve this?
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Wed May 21, 2014 8:30 pm    Post subject: Reply with quote

toyoto wrote:
Hello everybody !

Importing wavosaur 1.1.0.0 .wav files in some softwares (soundplant v.41j public beta) cause trouble, because of wav header. Any idea how to solve this?


hello,
i'm downloading the soundplant demo at the moment
we"ll give a test

we respect the wav specification, so there shouldn't be any problem.

i'll keep you in touch when we find a solution for this problem !
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Wed May 21, 2014 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

can you please send us the faulty wav ?

i've just installed soundplant public beta and gave a test it works.

are your wav file 16 24 or 32 bit ?
Back to top
View user's profile Send private message
toyoto



Joined: 21 May 2014
Posts: 3
Location: France

PostPosted: Wed May 21, 2014 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

You can download the file here :
http://we.tl/J7iVT5ePHi

The developer just answered me that it could be a matter of waveform analysis failure. The file playback with no problems.

But enjoy, soundplant is one of the best software sampler I know, very easy user experience.
Back to top
View user's profile Send private message
Rex
Site Admin


Joined: 05 Oct 2006
Posts: 796

PostPosted: Thu May 22, 2014 7:03 pm    Post subject: Reply with quote

the sample is mono 24 bit
i know many software had bugs with this configuration.

you were able to show this bug in soundforge 5 for example : creating new mono 24 bit wav file (with odd number of sample), add a loop then hit "save"
=> "saving error " !

it was fixed in SF6

maybe this is not he same bug origin.
does it happen if you convert to stereo ? or bit reduce to 16 bit ?
Back to top
View user's profile Send private message
toyoto



Joined: 21 May 2014
Posts: 3
Location: France

PostPosted: Thu May 22, 2014 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

i converted this file to stereo 16bit (still 96kHz) with wavosaur and the file now works... you're right!

the stereo 24bit file load and play (as the mono does) but I still got this error message.

thks for your explanations.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Wavosaur Forum Index -> General All times are GMT
Page 1 of 1

 
Other topics :





Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group